تجارت ایران با کشورهای عضو اوراسیا ۲.۵ برابر شد
به گزارش اقتصاد معاصر؛ محمد علی دهقان دهنوی امروز یکشنبه در جمع تولید کنندگان و تجار اتاق بازرگانی اظهار داشت: خود تولید کنندگان و تجار باید به این باور برسند که قدم به قدم به سمت تجارت آزاد حرکت می کنیم؛ در همین راستا توسعه تجارت با اعضای اتحادیه اوراسیا رقم خورده است.
وی افزود: پیمان تجارت آزاد را با اعضای کشورهای اوراسیا امضا کردیم و در مجلس شورای اسلامی این موضوع در حال تصویب است، از پنج کشور عضو اوراسیا، سه کشور نیز این پیمان را دنبال کرده و در کشور خود به نتیجه رساندهاند.
رئیس سازمان توسعه تجارت ادامه داد: اوراسیا اولین تجربه تجارت آزاد ایران است که در آن ۸۷ درصد تعرفه ها کنار گذاشته می شود، تجار باید خود را برای رقابت جدید آماده کنند ضمن اینکه کشورهای عضو هم تمایل دارند کالاهای خود را در ایران عرضه کنند.
وی با اشاره به رفع موانع صادرات گفت: تجار در کنار پیمان تجارت آزاد، مشکلاتی در ارمنستان در حوزه ضمانتنامه ها داشتند که اتفاق های خوبی در همین ارتباط رقم خورده است و ما ضمانت نامه های پیمانکاران در ارمنستان و سایر کشورها را تامین می کنیم.
دهنوی ابراز داشت: پیشنهاد ایجاد منطقه آزاد ایرانی در ارمنستان نیز داده شده است که فرصت خوبی برای عرضه کالاهای صادراتی ایران در این کشور خواهد بود.
وی با بیان اینکه سازمان توسعه تجارت، خانه تجار در بدنه دولت است، گفت: این سازمان ضمن کمک به رفع مشکلات صادرات، ارتباط تنگاتنگی با تجار و بازرگانان خواهد داشت، در واقع این ارتباط پیش از پیش تقویت خواهد شد تا یک نتیجه عملی در خصوص توسعه صادرات غیرنفتی بگیریم و کارهای مفیدی برای توسعه تجارت کشور صورت گیرد.
رئیس سازمان توسعه تجارت تاکید کرد: بخش خصوصی به سازمان توسعه تجارت می تواند در همین رابطه کمک کند تا توسعه صادرات رقم بخورد چراکه دولت تجارتی انجام نخواهد داد و این وظیفه بخش خصوصی است.
وی با تاکید بر اینکه تجار و بازرگانان با مشکلات و موانع متعدد روبرو هستند، گفت: فرایندهای طولانی اداری، سامانه های ناکارآمد و دخالت های بیمبنا مانع کسب و کار تجار و بازرگانان شده است.
دهنوی ابراز کرد: از نزدیک مشکلات بخش خصوصی را لمس کرده ام و زمانی که در بدنه دولت بودم در مسیر تسهیل صدور مجوزها و برداشتن موانع پیش روی تجار کارهای خوبی انجام دادم، هر چند می دانم که این اقدامات کم است.
وی افزود: تجار در سامانه های جامع تجارت در فرایندهای طولانی وقت و هزینه خود را تلف می کنند، سعی می کنیم که نقش تسهیل کننده در فرایند تجارت کشور را بیش از پیش تقویت کنیم، هر کاری بتوانیم انجام خواهیم داد ضمن اینکه از تجار می خواهیم که به ما مشورت دهند تا موانع بیشتری را از پیش پای آنان برداریم.
رئیس سازمان توسعه تجارت خاطر نشان کرد: اگر می خواهیم صادرات غیرنفتی افزایش یابد باید بیش از پیش بر روی تولید رقابت پذیر تمرکز کنیم.